Vastuullisuus by Outnorth

Outnorthin tavoitteena on pienentää ympäristöjalanjälkeään mahdollisimman paljon. Tämän haluamme saavuttaa vastuullisessa liiketoimintamallissa, jossa otetaan huomioon ihmisten hyvinvointi läpi koko arvoketjun.

Meillä on vastuu johtaa liiketoimintaamme mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Tavoitteenamme on saada ihmiset ulkoilemaan enemmän, ja siksi meidän on myös tehtävä osamme, jotta kaikki voivat ulkoilla myös jatkossa. Meillä, kuten kaikilla yrityksillä, on monia haasteita ratkaistavana, mutta otamme vastuullisuuskysymykset erittäin vakavasti, ja työskentelemme ahkerasti ja pitkällä tähtäimellä ollaksemme alamme esimerkki.

Ilmastokysymyksen ja ilmaston lämpenemisen suhteen olemme asettaneet pitkän aikavälin tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjemme vähentämiseksi, ja pyrimme täysin ilmastoneutraaleiksi. Meille tärkeitä asioita tämän lisäksi ovat muun muassa mikromuovit merissä, alihankkijoidemme työolosuhteet, kemikaalien käyttöön liittyvät kysymykset sekä vastuullinen kuluttaminen.

Ilmastokompensoidut toimitukset

Outnorth tekee kovasti töitä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Ne ilmastopäästöt, joita emme pysty täysin välttämään, olemme päättäneet kompensoida. Mittaamme päästömme Kasvihuonekaasuprotokollan (Greenhouse Gas Protocol) mukaan. Vuoden 2021 aikana Outnorth kompensoi luokkiin Scope 1 (leasing-autot) ja Scope 2 (sähkö ja lämmitys) sekä osittain luokkaan Scope 3 (toimitukset ja työmatkat) kuuluvia päästöjä. Huomioimme kaikki sellaiset toimitukset, joista olemme varsinaisesti operatiivisessa vastuussa, kuten omiin tuotemerkkeihimme kuuluvien tuotteiden kuljetus varastollemme sekä kaikki meiltä lähtevät toimitukset. Hoidamme ilmastokompensaation yhteistyössä Trees for All -säätiön kanssa heidän Plan Vivo -sertifioidussa projektissaan Boliviassa. Olemme tehneet 30 000 € lahjoituksen, joka riittää kompensoimaan 2 222 tonnia hiilidioksidia. Meidän arviomme mukaan päästömme jäävät tätä pienemmiksi, mutta mikäli vuoden lopussa tilanne on muuttunut, aiomme tehdä lisälahjoituksia.

Kukaan ei pääse pitkälle yksin

Siksi teemme yhteistyötä sekä yritysten että organisaatioiden kanssa, jotka edistävät oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Sosiaalisissa kysymyksissä hyödynnämme Amfori BSCI -jäsenyyttä, jonka kautta tarkastamme alihankkijamme yhteisten käytännesääntöjen mukaisesti ja autamme tehtaita parantamaan heidän työntekijöidensä työoloja.

Urberg-tuotemerkkimme kautta olemme myös 1% For the Planet -organisaation jäseniä ja lahjoitamme vuosittain melko suuria summia ympäristöjärjestöille. Vuonna 2020 pystyimme lahjoittamaan 100 000 € summan, jonka päätimme antaa WWF:lle, Naturarvetille, Ruotsin, Norjan ja Tanskan luonnonsuojeluyhdistyksille, sekä John Nurmisen säätiölle. Juuri nyt pyrimme liittämään Sydvang-tuotemerkin 1% For the Planet -toimintaan.

Olemme myös sitoutuneet olemaan myymättä turkistuotteita ja olemme vaatineet toimittajiltamme, että kaiken merinovillan on oltava mulesing-vapaata.

Jotta ihmiset voisivat ulkoilla enemmän, tuemme ylpeänä myös järjestöjä kuten Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen ja Adventure Academy.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!