Otsalamput

(168 tuotetta)

Välty rajoituksilta ja käytä otsalamppua

Riippumatta siitä, aiotko vaeltamaan, juoksemaan, pyöräilemään tai ratsastamaan, toiminnan ei tarvitse rajoittua päivänvalon aikana tapahtuvaksi, mikäli päätät käyttää tarkoitukseesi sopivaa otsalamppua. Jos sinulla on työtehtäviä, joissa joudut työskentelemään molemmilla käsilläsi oleskellen samanaikaisesti pimeässä, otsalampun käyttäminen voi olla sinulle selvä etu. Sen sijaan, että pitelisit taskulamppua toisessa kädessäsi, voit työskennellä vapaasti käyttäen molempia käsiäsi.

Mitä eroja otsalampuissa on?

Otsalamppuja on saatavilla useita eri malleja. Yksi otsalamput toisistaan erottava seikka on valon voimakkuus. Ne eroavat myös osaksi tekniikaltaan, esimerkiksi joidenkin lamppujen säätäessä itsestään valon voimakkuuden pimeyden mukaan. Otsalamput eroavat toisistaan myös valokeilaltaan; joissakin niistä on laaja ja toisissa taas kapea valokeila. Monissa tapauksissa voit säätää valokeilan joko otsalampusta löytyvän tarkennusrenkaan tai painiketoiminnon avulla. Suuremmissa ja voimakkaammissa otsalampuissa on usein suurempi akku, jota sinun on säilytettävä muualla, kuten repussa tai kotelossa. Otsalamput eroavat toisistaan myös otsanauhoiltaan, ja on makuasia, mistä itse pidät. Joskus saattaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta olla varustautunut pään ympärille asetettavalla lisänauhalla, jolloin lamppu istuu juoksun aikana paremmin paikallaan. Tietyissä otsalampuissa on myös pikakiinnitys, jonka avulla voit siirtää lampun helposti otsanauhasta esimerkiksi pyöräilykypärään tai ohjaustankoon.

Minkälaisen otsalampun valitsisit?

Se riippuu hieman tarkoituksestasi ja kukkarostasi. Mikäli aiot vain ulkoilla ja kävelyttää koiraa, sinun ei tarvitse hankkia erittäin hyvällä valon voimakkuudella varustettua otsalamppua, paitsi tietysti, jos haluat tehdä niin. Mikäli taas aiot harrastaa nopeatempoisempaa toimintaa metsässä, voimakas valo voi olla hyväksi saadaksesi pidemmän ja/tai laajemman näkymän. Sinun tulee myös miettiä akun kapasiteettia, jolloin pidempää aktiviteettia suorittaessasi sinun kannattaa valita paremmalla akunkestolla varustettu otsalamppu. Mikäli taas aiot pitää otsalamppua pyöräillessäsi, voi olla hyödyllistä saada se kiinnitettyä kypärään tai ohjaustankoon. Nämä ovat osa kysymyksistä, jotka tulee ottaa huomioon otsalamppua valitessasi.

Outnorthin valikoimasta löydät monen hintaluokan otsalamppuja, erilaisilla valon voimakkuuksilla ja akunkestoilla. Löydät otsalamput useilta tunnetuilta tuotemerkeiltä, kuten Petzl, Silva, Black Diamond ja Urberg.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!