Sytyttimet ja tulukset

(56 tuotetta)

Tulukset ovat perinteinen tulentekoväline, jota käytetään tekemään kipinöitä. Ensimmäisiä tuluksia käytettiin yhdessä piikiven palasen ja taulan kanssa tulen sytytyksessä. Tämä menetelmä keksittiin varhaisella kivikaudella. Tänä päivänä meillä on huomattavasti kehittyneempiä ja helppokäyttöisempiä tuluksia, jotka ovat magnesiumpuikkoja. Tästä vuollaan jauhetta terävää teräsreunaa vasten, esimerkiksi puukon terällä, niin saadaan kipinöitä sytytettävälle pinnalle.

Jätä tulitikut kotiin

Jos olette perheesi kanssa lähdössä retkelle luontoon, on silloin todennäköistä, että otatte mukaanne kaasu- tai retkikeittimen. Tulitikut toimivat silloin kun on kuiva sää, mutta kostealla säällä ja kovassa tuulessa voi olla ongelmia saada liekkiä palamaan kunnolla. Tuluksilla saat helposti ja turvallisesti retkikeittimesi tulille.

Outnorthilta löydät suuren valikoiman tuluksia. Luotettava klassikko on Firesteel Scout 2.0 Light my fire -tuotemerkiltä. Firesteel kehitettiin alun perin Ruotsin armeijan käyttöön, mutta tänä päivänä sitä käyttävät ahkerasti kaikenlaiset ulkoilijat. Voit tehdä tulen Firesteel-tuluksilla missä tahansa oletkin. Lisäksi se on varustettu hälytyspillillä.

Firesteelia löytyy useaa eri mallia. Eräs käytännöllinen malli on LIG Swedish fireknife, joka on Firesteelin ja Mora of Swedenin yhteistyössä kehitetty. Yhdistelmällä voit helposti puhdistaa vastapyydystämäsi kalat, halkoa puut ja sitten tehdä tulen kalan kypsentämiseksi. Meidän mielestämme nerokasta!

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!