Kun aiot ostaa uudet laskettelusukset, valittavinasi on useita suksityyppejä, jotka sopivat eri tilanteisiin riippuen siitä, minkä tyyppisessä laskettelussa aiot niitä käyttää. Jos esimerkiksi lasket hoidetuilla laskettelurinteillä, paras valinta ovat carving-sukset, sillä niitä on helppo ohjata kiinteällä alustalla. Jos sen sijaan pidät laskettelusta karkeissa rinteissä, kannattaa sinun sijoittaa pariin all mountain -suksia, jotka ovat allround-suksien muoto ja toimivat erinomaisesti myös puuterilumella.

Outnorthilta löydät erilaisia miehille, naisille ja junioreille sopivia laskettelusuksia tunnetuilta valmistajilta useissa hintaluokissa.

Oikean pituisten suksien valinta

Joskus voi olla vähän hankalaa tietää, minkä pituiset sukset sinun tulisi hankkia, koska ei ole olemassa standardimallia juuri sinulle parhaasta suksen pituudesta. Laskemismukavuus ja kokemus merkitsevät tässä eniten. Pääsääntöisesti pidemmät sukset vaativat enemmän kokemusta, mutta niillä saa vastaavasti paremman tasapainon ja kovemman vauhdin. Jos et ole kovin tottunut suksilla liikkuja, ovat lyhyemmät sukset sen sijaan paremmat, sillä ne ovat useimmiten erittäin helppokäyttöiset. Jos annamme kuitenkin karkean arvion hyvin toimivasta pituudesta, niin voidaan sanoa, että tavallisten rinnesuksien on oltava noin 10-15 cm lyhyemmät kuin laskettelija.

Laskettelusuksiesi jäykkyys

Valittaessa suksien jäykkyyttä, on myös tässä otettava huomioon muutamia asioita. Pituussuunnassa pehmeämmät sukset ovat helpommat vasta-alkajille ja niille, jotka laskevat pienellä ja normaalilla vauhdilla, mutta voivat tuntua epävakailta kovemmassa vauhdissa. Pituussuunnassa jäykemmät sukset ovat raskaammat käännöksissä, mutta vastaavasti hyvin vakaat kovassa vauhdissa. Siten ne sopivatkin paremmin tottuneille laskijoille.

Sinun täytyy käyttää julkista profiilia voidaksesi hyödyntää kaikki sivuston ominaisuudet. Lähellä!