Laskettelusukset

(44 tuotetta)

Kun suunnittelet uusien laskettelusuksien hankkimista, huomaat nopeasi, että valittavanasi on erilaisia suksityyppejä, jotka sopivat erilaisiin käyttötilanteisiin. Esimerkiksi hoidetuille rinteille sopivat carving-sukset, joita on helppo ohjata kovalla alustalla. Jos sen sijaan lasket mieluummin rinteiden ulkopuolella, kannattaa silloin sijoittaa pariin all mountain -suksia, jotka ovat eräänlaiset allround-sukset, jotka toimivat erinomaisesti myös puuterilumella.

Outnorthilta löydät valikoiman suksia niin miehille, naisille kuin lapsille ja nuorilla, eri valmistajilta, eri hintaluokissa.

Oikean pituisten suksien valinta

Joskus voi olla hankalaa tietää, minkä pituiset sukset sinun tulisi hankkia, sillä ei ole olemassa joka käyttöön sopivaa standardimallia, joka kertoisi, mikä suksen pituus sinulle sopii parhaiten. Laskemismukavuus ja kokemus merkitsevät suksien pituuden valinnassa eniten. Pääsääntöisesti pidemmät sukset vaativat enemmän kokemusta, mutta niillä myös tasapaino paranee ja vauhti kasvaa. Jos olet aloitteleva laskettelija, ovat lyhyemmät laskettelusukset sen sijaan paremmat, sillä niitä on useimmiten helpompi hallita. Jos kuitenkin yritämme antaa karkean yleisen arvion sopivasta laskettelusukien pituudesta, niin voidaan sanoa, että tavallisten rinnesuksien on oltava noin 10–15 cm lyhyemmät kuin laskettelija.

Laskettelusuksiesi jäykkyys

Suksien jäykkyyttä valitessa on myös hyvä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. Löysemmät sukset ovat helpommat vasta-alkajille ja laskijoille, jotka laskettelevat rauhallisemmin, mutta voivat tuntua epävakailta kovemmassa vauhdissa. Jäykempien suksien kanssa kääntyminen on hieman vaikeampaa, mutta ne ovat vastaavasti vakaat kovassa vauhdissa. Siten ne sopivatkin paremmin tottuneille laskijoille.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!