Retkiluistelu

(39 tuotetta)

Suomi on talvella täynnä järviä ja jäätä. Mikä onkaan ihanampaa kuin liikkua tyynen, jäätyneen järven yli? Retkiluistelu on yksi Suomen parhaista talviharrastuksista, ja vain muutama muu maa tarjoaa mahdollisuuden luistella järvien lisäksi myös joella tai merenrannikolla. Outnorthin valikoimasta löydät varusteita retkiluisteluun tunnetuilta tuotemerkeiltä, kuten Lundhags, Zandstra, Alpina ja Fischer.

Monot ja luistimet

Juuri sinulle sopivan luistimen ja monon valitseminen on usein puhdas makuasia. Tästä syystä olemme koonneet laajan valikoiman useita erilaisia malleja, jotta voit löytää yhdistelmän, josta voit nauttia monta vuotta eteenpäin.

Yleisin vaihtoehto on klassinen hiihtoluistelumono, jota voidaan käyttää myös erähiihdossa ja jota täydennetään teräparilla. Saatavilla on myös hieman modernimpia malleja, joissa monot kiinnitetään lujasti kiinni samalla tavalla kuten laskettelusukseenkin. Riippuu kokonaan sinusta, millaisen mallin valitset. Kokeneet, useita vuosia harrastaneet suosivat yleensä väljällä kannalla varustettua luistinta, joka tuo suuremman joustavuuden.

Pelastusvälineet

Retkiluistelu on lyömätön tapa tutustua järviin ja jokiin, joskin aina on olemassa se riski, että jotain tapahtuu jäällä liikkuessasi. Siitä syystä suosittelemme, että mukana pidetään aina jäänaskalit, jääsauva ja pelastusköysi onnettomuuden varalta.

Jääsauvaa käytät kokeillaksesi jään paksuutta ja jäänaskaleita päästäksesi ylös jään läpi pudotessasi. Pelastusköyden on myös hyvä olla mukana retkellä ja se sijoitetaan mieluiten repun ulkopuolelle, jotta sinulla on mahdollisuus ylettää siihen myös joutuessasi veden varaan. Ota myös aina kaveri mukaasi, sillä hän on kaikista paras pelastuskeino.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!