Kompassit

(22 tuotetta)

Kompassi on kätevä ja hyödyllinen apuväline suunnistuksessa. Siinä on tavallisesti magneettinen neula, joka pyörii vapaasti akselin ympäri. Toinen pää osoittaa silloin aina pohjoismagneettiseen etelänapaan ja toinen etelämagneettiseen pohjoisnapaan. Neulan ympärillä on asteikolla varustettu rengas muiden suuntien määrittämiseksi.

On olemassa useita erityyppisiä kompasseja. Tavallisin kompassityyppi, jota käytetään vaelluksella ja marjoja tai sieniä poimittaessa, on suunnistuskompassin tyyppinen. Kompassi on usein valmistettu läpinäkyvästä muovilevystä, jossa on kulkusuuntanuoli ja käännettävä neularasia, joka näyttää pohjoista kohden. Neularasiaa kääntämällä valitaan suunta ja kun nuoli pysähtyy pohjoishaarukkaan, näyttää kompassin kulkusuuntanuoli sinulle suunnan valitsemaasi paikkaan.

Vaellukseen ja suunnistukseen tarkoitetut kompassit

Heille, jotka mielellään vaeltavat metsässä tai ylhäällä tunturissa, voi kompassi olla käytännöllinen lisävaruste, kun taas suunnistusta harrastavalle kompassi on pakollinen. Hyvän kompassin avulla voit suunnistaa nopeasti ja helposti, sillä kompassi opastaa sinut suoraan ja selkeästi oikeaan ilmansuuntaan. Kun sitten olet tarkastanut ilmansuunnan, voit helposti ja nopeasti suunnata kartan oikeaan asentoon.

Tilaa uusi kompassisi verkosta

Kompassi on itsestään selvä laite luonnossa viihtyvälle henkilölle, olipa kyse sitten vaelluksesta, sienten poiminnasta tai suunnistuksesta. Outnorthilla olemme siksi valinneet valikoimiimme joitakin markkinoiden aivan ehdottomasti parhaita kompasseja sekä useita eri malleja johtavilta valmistajilta. Tarjoamme muun muassa rannekompasseja ja peukalokompasseja, jotka voit tilata nopeasti ja helposti kotiin verkosta.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!