Kiikarit

(89 tuotetta)
Blank

Suositeltu

Urberg
10x50 SPB Green
 

Kiikarit ovat uskollinen seuralainen heille, jotka mielellään viettävät paljon aikaa luonnossa ja haluaisivat päästä lähelle metsän eläimiä häiritsemättä ja pelottamatta niitä tiehensä. Valikoimassamme on kiikareita, jotka sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Meillä on muun muassa erityisen hyvin metsästykseen, lintujen tarkkailuun ja ulkoiluun soveltuvia kiikareita tunnetuilta valmistajilta, kuten esimerkiksi Focus, Silva ja Bushnell. Kiikareita löytyy eri mallisina ja monessa hintaluokassa, jotta voit varmasti löytää omiin tarpeisiisi ja myös lompakollesi sopivat kiikarit.

Kiikareiden valinta

Se, miten kiikareita käytetään, ohjaa tietysti kiikareiden valintaa. Suurennusteho, valonvoimakkuus, kosteuden sietokyky ja paino ovat tärkeitä asioita huomioon otettaviksi. Raskaalta ja kömpelöltä tuntuvat kiikarit jäävät usein kotiin eivätkä ole monestikaan hyödylliset. Jos aiot lähteä matkalle tai tunturivaelluksella, ja pakkaamasi tavaramäärän tulee olla kevyt, sinun kannattaa ehdottomasti hankkia pienet ja kevyet minikiikarit. Jos taas sen sijaan aiot viettää aikaa järvellä tai katsella lintuja, tarvitset useimmiten suuremmat ja hieman raskaammat kiikarit, joissa on isompi suurennusteho, jotta voit käyttää niitä optimaalisesti.

Mikäli oleskelet paljon kosteissa ja sateisissa ympäristöissä, sinun tulee ehdottomasti hankkia typpikaasutäytteiset, vesitiiviit kiikarit. Typpikaasun ansiosta kiikarit ovat nimittäin vesitiiviit 3 metrin syvyyteen asti ilman mekaniikan tai optiikan vioittumisen vaaraa.

Hoito-ohje

Pidä hyvää huolta kiikareistasi, jotta ne kestäisivät pitkän aikaa. Ota siis tavaksesi linssien puhdistus heti käytön jälkeen, minkä teet helpoimmin käyttämällä puhdasta liinaa tai niin kutsuttua optista linssipaperia. Mikäli optiikkaasi on sattunut tulemaan rasvatahroja, voit puhdistaa ne helpoiten vedellä ja muutamalla pisaralla alkoholia. Muista myös aina pitää kiikarit kuivassa ja viileässä välttääksesi suuria lämmönvaihteluita, jotka voisivat vahingoittaa optiikkaa.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!