Voitelu

(32 tuotetta)

Tavallisin virhe on, että monimutkaistaa voitelun ja tekee sen huomattavasti vaikeammaksi kuin se itse asiassa onkaan. Usein on parasta kokeilla ja mukauttaa voitelu mäessä olevan lumityypin ja vallitsevan lämpötilan mukaan.

Outnorthilta löydät aina useita erilaisia suksivoiteita suosituilta valmistajilta, kuten Swix, Rode ja Rex. Voiteet sopivat niin uudelle lumelle, kostealle lumelle kuin vanhalle karkearakeisellekin lumelle.

Pito- ja luistovoiteet

Käyttämällä pitovoidetta saat hyvän pidon suksien ja alustan väliin nauttiessasi vauhdista. Voidellessa pitovoiteella on tärkeintä ajatella, että laittaa sitä vain suksien kaariosaan, mikä tarkoittaa sitä suksien osaa, joka on kosketuksessa alustaan vauhdinotossa. Luistovoidetta voi käyttää todella hyvän luiston aikaansaamiseksi ja näin laskut eivät tunnu raskailta ja vaikeilta.

Voitele oikein – muutamia käyttökelpoisia vihjeitä

Suksissa pitää olla sinun painollesi sopiva jäykkyys, sekä selkeät merkinnät sivuraidoilla niin, että näet mistä voidellaan. Sen jälkeen on hyvä, jos sinulla on paikka, mihin voit kunnolla kiinnittää sukset voidellessasi niitä. Jos voitelet ensimmäistä kertaa, on hyvä pyytää avuksi ystävää, jolla on jo vähän kokemusta menettelytavoista. Muussa tapauksessa paras tapa on yksinkertaisesti kokeilla ja näin löytää paras tekotapa. Muista vain antaa suksien jäähtyä kunnolla, ennen kuin lähdet ladulle.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!