Laskettelumonot

(12 tuotetta)

Hyvät laskettelumonot ovat todennäköisesti tärkein osa lasketteluvarusteitasi. Harvat asiat voivat pilata päiväsi mäessä samalla tavoin kuin epäsopivien monojen aiheuttamat kipeät jalat. Siksi olemme keränneet muutamia käytännöllisiä vihjeitä luettavaksesi, ennen kuin tilaat uudet laskettelumonosi Outnorthilta.

Löydä sinulle sopivat laskettelumonot

Ensiksi on hyvä pohtia, millainen laskija itse olet, ja mikä taitotasosi laskettelijana on. Oletko kenties aloittelija, ehkäpä harrastelija tai vähän kokeneempi harrastaja, vai jopa expertti-tasoa? Jos sinulla on jo enemmän kokemusta, tarvitset kuoreltaan jäykemmät monot, eli joiden flex-arvo on suurempi. Mitä suurempi flex, sitä enemmän voimaa kohdistuu suoraan sukseen kaarteissa.

Jos olet leikkisämpi laskija ja viihdyt rinteen parkkialueilla, kannattaa sijoittaa pehmeämpään monoon. Jos mieluummin lasket hyvin pakatuilla rinteillä, on jäykempi ja vakaampi mono parempi valinta.

Löydä oikea koko

Laskettelumonojen ostaminen netistä ei ole sen monimutkaisempaa kuin niiden ostaminen kaupasta, sillä koko ilmoitetaan Mondo-kokona, mikä vastaa monon sisäpuolelta otettua mittaa senttimetreissä. Mitataksesi oikean kokosi, ota yksinkertaisesti esille paperi ja kynä. Asetu sitten seinää vasten paperin päälle ja tee merkinnät kantapään taakse sekä varpaiden eteen ja mittaa etäisyys. Sen jälkeen katsotaan myös lestin leveys, joka on levein kohta monossa, ja verrataan sitä jalan leveimpään kohtaan. Näin saadaan selville, onko jalka kapea, keskikokoinen vai leveä.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!