Erähiihto

(113 tuotetta)

Oletko lähdössä hiihtovaellukselle, tai päivän kestävälle tunturihiihtoretkelle? Täältä löydät tarvittavat varusteet erähiihtoon - eräsuksista monoihin ja hankisauvoihin.

Uudet sukset?

Uusia eräsuksia ostaessa on hyvä ottaa huomioon joitain asioita. Käytetäänkö niitä metsässä, paksulla irtolumella, tunturissa vai huippuretkillä? Kun ostat eräsuksia, on hyvä huomioida, että painolla, pituudella ja hiihtotekniikalla on suuri merkitys, koska paino kuluttaa suksia. Jos esimerkiksi valitsee liian jäykät sukset, ei niihin saa riittävästi pitoa. Suksi ei saa myöskään olla liian pehmeä, ettei sinun tarvitse sauvoa alamäissä.

Outnorthilta löydät useita suksimalleja, jotka toimivat erilaisissa ympäristöissä riippumatta siitä, mitkä ovat tavoitteesi hiihdossa.

Eräsukset vaihtelevaan maastoon

On olemassa paljon erilaisia suksia ja niillä on erilaisia ominaisuuksia. Jotkut sukset on tarkoitettu jyrkissä rinteissä nopeaan laskuun, toiset hitaaseen etenemiseen lumipeitteisessä maastossa. Eräsuksi on suksimalli, jota käytetään pitkillä hiihtoretkillä. Niillä voi hiihtää sekä hitaasti että nopeasti. Sukset eroavat murtomaasuksista esimerkiksi siten, että niiden reunat on usein tehty kokonaan teräksestä. Eräsukset ovat erinomaiset, kun tehdään pitkiä tunturiretkiä ja niillä voi mainiosti hiihtää koskemattomassa maastossa.

Muut tarvittavat erähiihtovarusteet

Suksien lisäksi tarvitaan myös sauvat ja ne valitaan ruumiinrakenteesi mukaan. Tavallisesti arvio on, että sauvojen on oltava noin 25–30 cm lyhyemmät kuin hiihtäjän pituus. Jos olet epävarma pituudesta, voit aina valita säädettävät sauvat. Äläkä unohda kaikista tärkeintä, eli kypärää.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!