Makuupussit

(543 tuotetta)

Modernit makuupussit on suunniteltu erilaisiin sääolosuhteisiin ja tilanteisiin, sekä erilaisille kehoille sopivaksi. Vuodesta 2004 käytössä on ollut eurooppalainen EN13537-standardi makuupussien lämpötilan määrittämiseksi. Tämä helpottaa valintaasi eri merkkien laatuvertailussa ja auttaa sinua löytämään makuupussin, joka palvelee parhaiten juuri sinun tarpeitasi.

Kaikki makuupussit, jotka täyttävät lämpötilarajojen vaatimukset ovat laboratoriotesteissä hyväksyttyjä. Standardi ilmoittaa niin kutsutun Comfort limit -arvon, joka on alhaisin mukavuuslämpötila naisilla. Lowe limit puolestaan ilmoittaa alhaisimman mukavuuslämpötilan miehillä. Extreme limit -arvo ilmoittaa alhaisimman selviytymislämpötilan naisilla.

Kevyt vai lämmin makuupussi

Asetamme suuremmat mukavuusvaatimukset lomalle retkeily- ja leirintäalueella kuin vaellusretkelle tunturissa. Luonnossa ulkoillessa ja vaeltaessa makuupussin tulisi olla kevyt kantaa, ja lisäksi sen tulisi suojata viileältä ja tuulelta. Pienempimuotoisemmalla retkellä puolestaan makuupussin tulisi olla tilava ja kohtuullisen lämmin. Makuupussin lämpötila ja paino ovat yksinkertaisesti tärkeimpiä tekijöitä makuupussin valinnassa ja hyvä ottaa huomioon, kun valitset sinulle parhaiten sopivaa makuupussia kattavasta valikoimastamme.

Se, minkälainen eristyskyky makuupussissa on, on hyvin ratkaisevaa mukavuuden ja elämyksen kannalta. Hanhenuntuva on kevyttä ja helposti kokoonpuristuvaa, sekä lämpimämpää kuin tekokuituinen eristysmateriaali. Untuva on myös hieman kalliimpaa, ja noudattamalla hoito- ja säilytysohjeita voi untuvaeristeinen makuupussi olla hyvin pitkäikäinen. Synteettinen eristys on edullisempaa, mutta ei yhtä hyvin kokoonpuristuvaa kuin untuva.

Lasten makuupussit

Lastenmakuupussit ovat luonnollisesti pienempiä kooltaan ja lämpenevät nopeammin kuin aikuisten makuupussit. Lasten makuupusseille ei ole olemassa lämpötilaraja-standardia, mutta lasten käyttöön suositellaan pienemmän kokoista makuupussia. Aikuisten makuupussit ovat hyvin harvoin tarkoituksenmukaisia lasten käyttöön, sillä ne ovat lämpötilaltaan lapsille liian kylmiä. Erityisen pienille lapsille, jotka saattavat vilustua helposti, on suositeltavaa, että makuupussi pitää tarvittavan korkean lämpötilan.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!