• 09 - 348 99 00 (Ma - Pe 9-16)
 • info@outnorth.fi

Untuvatakit

(176 tuotetta)

Harva vaate pystyy päihittämään laadukkaan untuvatakin talven kaikkein kylmimpinä ja tuulisimpina kuukausina. Lämpöominaisuuksiensa ja mukavan muotonsa vuoksi untuvatakista tulee suorastaan pakollinen joka talveksi. Meillä Outnorthilla on kokoelma untuvatakkeja koko perheelle. Ne sopivat yhtä hyvin niin vaellukseen, lasketteluun ylhäällä tunturissa kuin myös päivittäisille koulu- ja työmatkoillekin.

Untuvat ja höyhenet

Untuvatakissa on aina täytteenä sekoitus untuvaa ja höyhentä. Normaalisti untuvatakki koostuu noin 80-90-prosenttisesti untuvasta, kun taas loput on höyhentä. Mitä suurempi osa takin täytteestä on untuvaa, sen lämpimämpi se yleisesti ottaen on. On kuitenkin tärkeää, että täyte koostuu muutamasta prosentista höyheniä, sillä nämä auttavat untuvaa pysymään koossa sekä helpottavat kosteuden poistumista.

On hyvä tietää, että untuva voi eristää jopa neljä kertaa tehokkaammin kuin yksistään keinokuitumateriaalista valmistettu takki. Lisäksi takin käyttöikä ja lämmittävät ominaisuudet ovat tavallisesti jopa 10 kertaa pidemmät.

Fillpower ja untuvatuotteet

Joskus puhuttaessa untuvatakeista ja niiden ominaisuuksista on tapana mainita niin kutsuttu “fillpower”. Fillpower on mitta, jota käytetään määrittämään ilmavuutta tai untuvatuotteen huokoisuutta. Mitä korkeampi fillpower untuvatakilla on, sen parempi vastustuskyky sillä on kylmää ja tuulta vastaan. Mitta kertoo meille myös sen, kuinka helppo tai vaikea untuvatakki on painaa kasaan. Tämä voi olla ratkaiseva tekijä hankittaessa untuvatakkia esimerkiksi tunturivaellukseen. Silloin selkärepussa on usein rajallinen määrä tilaa, jolloin takin kokoon puristamisen ja säilyttämisen tulee olla mahdollisimman helppoa.

Sinun täytyy käyttää julkista profiilia voidaksesi hyödyntää kaikki sivuston ominaisuudet. Lähellä!

Vertaa tuotteitaVertaile

Toolbar example

Click the -symbol on the products you would like to compare

Compare product properties quickly and easily using our tool.
Available properties vary depending on what products you choose, some examples are; color, available sizes, number of pockets, lining, weight, battery time and so on.
- A simpler way to find the products that suit you!

  Poista valinnat

  SuosikkiniView Your Favorites

  Toolbar example

  Click the -symbol to mark as favourite

  This is where you can find the latest products that you have marked as favourites. To show all of your favourites you can easily log in to your account and click on the tab "My favourites"
  - All of the greatest things in one place!