Untuvatakit

(555 tuotetta)

Harva vaate pystyy päihittämään laadukkaan untuvatakin talven kaikkein kylmimpinä ja tuulisimpina kuukausina. Lämpöominaisuuksiensa ja mukavan muotonsa vuoksi untuvatakista tulee suorastaan pakollinen joka talveksi. Outnorthin kokoelmasta löydät untuvatakkeja koko perheelle. Ne sopivat yhtä hyvin niin vaellukseen, lasketteluun ylhäällä tunturissa kuin myös päivittäisille koulu- ja työmatkoillekin.

Untuvat ja höyhenet

Untuvatakissa on aina täytteenä sekoitus untuvaa ja höyhentä. Normaalisti untuvatakki koostuu noin 80-90-prosenttisesti untuvasta, kun taas loput on höyhentä. Mitä suurempi osa takin täytteestä on untuvaa, sen lämpimämpi se yleisesti ottaen on. On kuitenkin tärkeää, että täyte koostuu muutamasta prosentista höyheniä, sillä nämä auttavat untuvaa pysymään koossa sekä helpottavat kosteuden poistumista.

On hyvä tietää, että untuva voi eristää jopa neljä kertaa tehokkaammin kuin yksistään keinokuitumateriaalista valmistettu takki. Lisäksi takin käyttöikä ja lämmittävät ominaisuudet ovat tavallisesti jopa 10 kertaa pidemmät.

Fillpower ja untuvatuotteet

Joskus puhuttaessa untuvatakeista ja niiden ominaisuuksista on tapana mainita niin kutsuttu “fillpower”. Fillpower on mitta, jota käytetään määrittämään ilmavuutta tai untuvatuotteen huokoisuutta. Mitä korkeampi fillpower untuvatakilla on, sen parempi vastustuskyky sillä on kylmää ja tuulta vastaan. Mitta kertoo meille myös sen, kuinka helppo tai vaikea untuvatakki on painaa kasaan. Tämä voi olla ratkaiseva tekijä hankittaessa untuvatakkia esimerkiksi tunturivaellukseen. Silloin selkärepussa on usein rajallinen määrä tilaa, jolloin takin kokoon puristamisen ja säilyttämisen tulee olla mahdollisimman helppoa.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!