Vaeltaminen koiran kanssa

Vaeltaminen parhaan ystävän kanssa on todella upeaa. Mutta on joitain seikkoja, jotka on hyvä pitää mielessä, kun koira on mukana seikkailussa.

Koiranreppu

Koiranreppu on laukku, jonka avulla koira voi auttaa kantamaan omia varusteitaan. Koiranreppuja on useita erilaisia, tärkeintä on löytää koirallesi sopiva. On olemassa kiinteitä reppuja sekä reppuja, jotka voi irrottaa valjaista. Jälkimmäinen malli voi helpottaa taukoja, koska voit poistaa vain laukut riisumatta valjaita. Harjoitellut koira voi kantaa jopa 25 prosenttia ruumiinpainostaan, mutta on tärkeää harjoituttaa sitä hitaasti. Kaikki koirat eivät voi kantaa yhtä paljon, joten ole tarkkana.

Voit antaa koiran kuljettaa omaa ruokaa, vettä, herkkuja tai jotain muuta. Kaikki riippuu siitä, mitä aiot ottaa mukaasi ja kuinka paljon koira voi kantaa. Koiranreppuun voi myös laittaa taitettavan kulhon koiralle. Malleja on monia erilaisia, mutta kaiken kaikkiaan ne vievät hyvin vähän tilaa ja voit käyttää niitä sekä veden että ruoan tarjoiluun koiralle.

Säältä suojaus

Onko koirasi lyhyt- vai pitkäkarvainen? Paleleeko koira helposti vai kestääkö se kylmää? Märkä koira teltassa? Jos sinulla on lyhytkarvainen koira tai koira, joka palelee helposti, voi olla hyvä antaa koiralle suojaava kerros, jota voidaan käyttää myös sadetakin alla. Jos on erittäin kuuma, kuten kuumana kesäpäivänä, voit sen sijaan laittaa koiralle jäähdytysliivin.

Onnettomuustilanteet

Aivan kuten meille ihmisille, myös koiralle voi sattua tapaturmia. Siksi reppuun on ehdottomasti otettava mukaan ensiapupakkaus. Muista, että koirat eivät siedä samoja lääkkeitä kuin me ihmiset, joten hanki erityisesti koirille suunniteltuja lääkkeitä tai pyydä apua saadaksesi tietää, mitä tulisi ottaa mukaan.

Ota tavaksesi tarkistaa koira aina taukojen aikana sekä päivän päätteeksi. Tarkista, ettei koirassa ole punkkeja, haavoja, hankaumia tai palovammoja. Tassuja on erityisen tärkeä pitää silmällä. Tarkista ennen vaellukselle lähtöä, millainen maaston pinta on. Joskus voidaan tarvita koiralle kengät tassujen suojaamiseen. Koiran kengät voivat suojata tassuja teräviltä kiviltä, mutta myös lumelta, tai lämpimällä säällä, kuumalla asfaltilla tai kuumassa hiekassa, jolloin tassut palavat helposti.

Blank
Blank

Vesi ja ruoka

On tärkeää, että koira juo paljon, joten ota mukaasi ylimääräistä vettä. Jos koiralla on esimerkiksi reppu, koira voi auttaa veden kantamisessa. Jos lähdette pitkälle vaellukselle, on koiralle hyvä ottaa mukaan ylimääräistä energiaa, koska se todennäköisesti kuluttaa myös enemmän kuin tavallisesti. Ota hieman ylimääräistä koiranruokaa mukaasi, mutta myös herkkuja, jotka voivat toimia motivaation tehostajina.

Välimatkat ja tauot

Mieti, kuinka paljon koira on tottunut kävelemään tavallisesti. Kävelettekö yleensä vain muutaman kilometrin? Silloin ei ole ehkä viisasta vaeltaa pitkiä matkoja useina päivinä peräkkäin. Varmista, että suunnitelmasi sopii koiran kunnolle.

On tärkeää pitää taukoja, vaikka koira ei väsyneeltä vaikuttaisikaan. Pidä säännöllisiä taukoja ja varmista, että koira lepää, kun pysähdytte.

Talutushihna

Monissa paikoissa, joskus myös tunturissa, talutushihna on pakollinen ympäri vuoden. Se, mitä talutushihnaa haluaa käyttää, on hyvin yksilöllistä ja voi vaihdella riippuen ympäristöstä, jossa vaellat.

Muista! “Älä jätä jälkiä” koskee myös koiraasi, poimi koirasi tekemät tarpeet! Jätä vain tassunjälkiä.

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!