Älä missaa! Juuri nyt voit säästää jopa 60 € suosituissa alennusportaissamme*      Kampanjaehdot

Kuoritakin hankkiminen on melkein kuin ostaisi uutta autoa. Valikoima on valtava ja on olemassa mielin määrin materiaaleja, malleja ja mielipiteitä. Jos kysyt neuvoa, saat varmasti erilaisen vastauksen, riippuen siitä, keneltä kysyt. Myös täällä Outnorthilla vastaukset voivat vaihdella. Viime kädessä sinä päätät, mutta tähän olemme koonneet muutamia vinkkejä, jotka ovat hyvä pitää mielessä, kun on aika ostaa kuoritakki. Monet ostavat takkia ulkonäön perusteella. Tämä on joiden mielestä typerää, mutta kuka haluaisi käyttää rumaa takkia?Ulkonäöllä on tottakai merkitystä käyttöviihtyvyyteen, mutta meidän mielestä takin toiminnot ovat tärkeintä. Mutta voit tottakai alkaa täydellisen kuoritakin metsästys valitsemalla muutama kivan näköinen takki ja vertaa niiden ominaisuudet keskenään.
 
Mitä eroa on 200 euron ja 500 euron takissa? 
Periaatteessa eri hintaluokan takit eroavat materiaalien valinnassa ja toiminnoissa. Tämä ei automaattisesti tarkoita, että edullisemmassa takissa on huonompi vedenpitävyys, joskus se voi olla jopa parempi. Mutta edullisemmassa takissa voi sen sijaan puuttua lisätuuletuksen mahdollisuutta tai sitten takki on painavampi tai ei tehty yhtä kulutuksen kestävästä materiaalista. Eli sinun kannattaisi miettiä, mitkä toiminnot takissa pitäisi ehdottomasti olla. 
 
Kaksikerroksinen tai kolmikerroksinen?
Nykypäivänä melkein kaikki takit ovat valmistettu funktiomateriaalista; usein kalvollisella, kuten esimerkiksi Gore-Tex, tai sitten laminoidulla. Nämä materiaalit estävät kosteuden pääsemistä takin sisään, samalla kuin ne päästävät sisäpuolella syntyvä kosteus ulos, eli ne hengittävät. Kalvollinen kuoritakki voi olla kaksi, kolme tai kaksi ja puoli kerroksinen. 2-kerroksisessa takissa on löysä vuori, joka suojaa kalvo sisäpuoliselta kulutukselta. 3-kerroksisessa takissa vuori on kiinni kalvoon ja pintakankaaseen ja 2,5-kerroksisessa takissa on verkkomainen suoja vuoren sijasta, joka myös on kiinni kalvoon ja pintakankaaseen. 

Teksti: Timmy Malmquist/ Outnorth

Käännös: Erika Lund/ Outnorth

Sinun täytyy käyttää julkista profiilia voidaksesi hyödyntää kaikki sivuston ominaisuudet. Lähellä!