Kotiloma pyöräillen - Vinkkejä pyörän pakkaamiseen

Live slow & stay wild! // Kirjoittanut: Rania - www.northboundjourneys.com | Instagram @northboundjourneys

Tänä vuonna monet meistä ovat viettäneet kesän kotona, ja sen ansiosta, että meillä on jokamiehenoikeudet ja upea luonto, viihtyisät kaupungit ja kauniit järvet lähellämme kaikkialla pitkänomaisessa maassamme, muulle ei ole ollut tarvetta. Useat meistä ovat pyyhkineet pölyt pois ja kunnostaneet pyöränsä tai investoineet uuteen. Olen yksi heistä, jotka ovat tänä vuonna todella tutkineet ympäristöään pyöräillen.

Koska sen sijaan, että pakkaamme auton täyteen tai hyppäämme junaan, olemme olleet aktiivisempia pyöräilemällä näihin paikkoihin ja mielestäni tällaisen lomailutavan suosio tulee kasvamaan entisestään. Parasta on, että siitä ei tarvitse tehdä suurta seikkailua; Päiväretki perheen kanssa järvelle on loistava loma-aktiviteetti! Suunnittele reitti, joka kulkee pitkin pieniä teitä, joissa on paljon katseltavaa, pakkaa mukaan lounas ja nauti ulkoilusta koko päivä!

Mutta voit myös suunnitella pidemmän viikonloppuretken ja yöpyä teltassa. Nauti maalaismaisemasta, pidä uimataukoja tai lounasta jossain mukavassa paikassa, ennen kuin saavut paikkaan, jossa leiriydyt yön yli. Tutki ympäristöäsi, ota mukaasi peli ja nauti tunteesta, että olet ihan itse kulkenut matkan sinne! Aivan kuten retkeilyä, rakastan pyöräilyä juuri tästä syystä, kehoni vie minut sinne minne haluan mennä ja koska olen pakannut mukaani vain välttämättömät tarvikkeet, tajuan kuinka vähän edelleen tarvitsen ollakseni onnellinen.

Minä ja kaksi ystävääni päätimme viettää aurinkoisen viikonlopun pyöräillen ja retkeillen alueellamme. Pyöräilimme halki maaseudun, joka oli täynnä punaisia taloja ja vihreitä niittyjä, ohi pienten järvien, joissa oli kimmeltävää vettä, sekä lukemattomien kirpputori merkkien. Tavoitteena oli pyöräillä pienelle kosken äärelle laaksoon, joka on piilossa tieltä, jossa voisimme nauttia luonnosta, rentoutua ja vain olla jonkin aikaa.

Kuumalla säällä pyöräillessä polkupyöräreppu, jossa on vesipussi, on painonsa arvosta kultaa, aivan kuten pehmustetut käsineet pidemmillä matkoilla! Itse käytän Ospreys Salida 12l-reppua. Kypäräni on ruotsalaisen POC-merkin Axion Spin ja pyöräilykäsineeni ovat mukavat käyttää pidemmillä matkoilla.

Pidemmillä matkoilla on tärkeää ottaa huomioon, että pystyt kuljettamaan pakkaamasi tavarat vaikuttamatta pyörän tasapainoon tai kokonaispainoon liian paljon. Varusteiden keveys on kaiken a ja o. Älä ota mukaan yhtään enempää kuin mitä varmasti tarvitset retkipäivinäsi. Ruoka- ja juomavarastoja voit täydentää matkan varrella, jos retkesi on pidempi.

Thule Tour Rack on upea kuljetusteline, joka on erinomainen pyöräretkille: Se on erittäin helppo asettaa pyörään riippumatta siitä, onko pyöräsi malliltaan täysin vaimentava maastopyörä, kaupunkipyörä vai maantiepyörä. Kun pyörä on arkikäytössä, se on yhtä helppo ottaa pois. Se toimii yhtä hyvin niin pyörän edessä kuin takanakin. Kun se on kunnolla paikoillaan, siihen on helppo kiinnittää tavaroita tai ripustaa sivulaukut.

Vinkkejä: On tärkeä huomata, että jos pakkaat liikaa ylämäet käyvät entistä raskaammiksi!

Polkupyörälaukkuja on lukuisia erilaisia ja itsellesi sopivan valitsen sen perusteella millainen pyörä sinulla on, kuinka pitkiä retkiä teet ja millaisia ominaisuuksia laukultasi haluat. Useimmat sivulaukut on helppo irrottaa, niissä on hyvät kahvat ja mukana olkahihna, minkä ansiosta niitä on helppo kantaa tarvittaessa.

VAUDE on Euroopan ympäristöystävällisin ulkoilutuotteiden toimittaja, jolla on kolme pääasiallista tuotealuetta: Vuorikiipeily, pyöräily sekä laukut ja reput. Nyt olen käyttänyt heidän vesitiivistä Comyou Back Single-pyörälaukkua, jossa on bambukahva. Laukussa on suuri päälokero sekä pienempi tasku sisäpuolella. Laukun heijastavat osat saavat sinut erottumaan hyvin vaikka ulkona olisi huono sää tai pimeää.

Sitten on laukkuja, jotka kiinnitetään ohjaustankoon, pyörän runkoon tai satulan alle. Niissä on vähemmän tilaa, mutta paino jakautuu tasaisemmin pyörän alueelle. Tätä pakkaustapaa voidaan käyttää myös ilman pyörälaukkuja. Laskuvarjoköyden ja solmujen avulla voi kiinnittää teltan runkoon, makuualustan ohjaustankoon ja varustesäkin, jossa on vaatteita satulan alle.

Vinkki: pakkaa raskaimmat tavarat pyörän rungossa olevaan laukkuun.

Muita tärkeitä asioita huomioida leiriytyessä ovat tilaa vievät tavarat, kuten makuualusta, teltta, makuupussi sekä ruoanlaittovälineet. Kevyet varusteet maksavat hieman enemmän, mutta ovat sen arvoisia pitkällä tähtäimellä, jos telttailet usein. Jos kuljetat mukanasi liian suuria tai raskaita varusteita, et todennäköisesti lähde ulkoilemaan niin usein.

Käytämme MSR-merkin telttaa ja meillä on usein norjalaisen Real Turmat-merkin kuivaruokaa, joka maistuu uskomattoman hyvältä ja josta on saatavilla useita eri makuja. Heillä on myös laaja valikoima kasvis-, vegaani- ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Retkikeittiö yhdessä kaasun kanssa on helppo pakata yhteen kattiloista.

Sea To Summit's X-Brew tekee aamukahvin valmistamisesta helppoa. Kokoontaitettava suodatin vie erittäin vähän tilaa. Se vain vedetään kokoon, asetetaan kupin päälle ja käytetään suodattimena erinomaisen kahvikupillisen valmistamiseen.

Vinkkejä: Sea To Summit -merkin Flame FMO Woman -makuupussi on erittäin pieni ja kevyt, täydellinen tällaisille retkille! Mitä tulee vaatteisiin minulla on melkein aina Klättermusen-merkin Lofn-paita, joka on myös kevyt ja mukava kesällä. Pysyäkseni lämpimänä iltaisin käytän Lundhags-merkin Merino Henley-paitaa aluskerroksena sekä Houdini-merkin housuja, jotka voidaan pakata niiden omaan taskuun.

Illallisen ja lautapelien jälkeen istuimme tulen ääressä ja luimme, keskustelimme ja katselimme perhokalastajia, jotka tulivat koskelle kokeilemaan onneaan. Sikäli kuin tiedämme, kukaan ei saanut saalista, mutta se oli upea ilta ja nukuimme suhteellisen hyvin teltoissamme. Oli vähän odotettua kylmempää, mutta silloin voi aina käyttää sukkia ja kerrastoa. Seuraava päivä oli aurinkoinen ja kaunis. Nautimme kahvia ja aamupalaa ennen kuin pakkasimme tavarat kasaan ja pyöräilimme viikonloppureissumme seuraavalle pysähdyspaikalle.

Toivon, että tämä teksti on herättänyt ajatuksia ja inspiroi pyöräilemään, olipa kyseessä sitten päiväretki tai viikonloppumatka nyt loppukesällä tai syksyllä tai pidempien retkien suunnittelu ensi kesää varten. Luonnolla on paljon tarjottavaa ja pyöräillessämme voimme vapaasti tutkia kaikkea haluamaamme ja lopettaa, kun siltä tuntuu!

Live slow & stay wild!

Kirjoittanut: Rania Rönntoft - www.northboundjourneys.com | Instagram @northboundjourneys

Sinun täytyy käyttää julkista profiilia voidaksesi hyödyntää kaikki sivuston ominaisuudet. Lähellä!