Kestävä kehitys – näin Outnorth pyrkii parempaan tulevaisuuteen

Pohjoismaiden johtavalla ulkoilun verkkokaupalla on vastuu toimia niin kestävällä tavalla kuin mahdollista. Tavoitteenamme on saada ihmiset ulkoilemaan enemmän, ja siksi meidän on myös tehtävä osamme, jotta jokainen voisi jatkaa tätä harrastusta. Löydät alta Outnorthin ensimmäisen kestävän kehityksen raportin. Meillä, kuten kaikilla yrityksillä, on monia ratkaistavia haasteita, mutta otamme kestävän kehityksen erittäin vakavasti, ja työskentelemme ahkerasti ja pitkällä aikavälillä ollaksemme alamme esimerkkejä. Raportista voit lukea, mitä olemme tähän mennessä tehneet sekä mitä tavoitteita meillä on.

Kestävän kehityksen kysymyksissä teemme yhteistyötä useiden kumppaneiden kanssa. Kemikaalikysymyksissä hyödymme jäsenyydestämme RISE:n johtamassa kemikaaliryhmässä. Sen lisäksi, että pyrimme kouluttamaan meidän tavarantoimittajamme eurooppalaiseen kemikaalilainsäädäntöön ja kontrolloimme, että he noudattavat sitä, olemme myös tehneet omia aloitteita. Poistamme esimerkiksi asteittain korkeafluorisia aineita (, joita voi olla kyllästeissä ja suksivoiteissa) ja biosideja, joita on antibakteerisissa käsittelyissä.

Ilmastokysymyksen ja ilmaston lämpenemisen suhteen olemme asettaneet pitkän aikavälin tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjemme vähentämiseksi, ja pitkällä tähtäimellä pyrimme täysin ilmastoneutraaleiksi. Olemme ottaneet tukea globaaleista tavoitteista ja valinneet ne tavoitteet, jotka ovat lähinnä omaa toimintaamme. Ilmastotavoite on ehkä tärkein näistä kaikista. Meille tärkeitä asioita ovat kuitenkin myös mikromuovit merissä, alihankkijoidemme työolosuhteet, kemialliset kysymykset ja kestävä kulutus.

Sosiaalisissa kysymyksissä hyödynnämme jäsenyyttämme Amforissa/BSCI:ssä, ja tarkastelemme alihankkijoitamme yhteisen toimintasäännön mukaisesti sekä autamme tehtaita
parantamaan työntekijöidensä työoloja.

Urberg-tuotemerkkimme kautta olemme 1% For the Planetin jäseniä ja lahjoitamme melko suuria summia ympäristöä edistäville organisaatioille Olemme esimerkiksi tukeneet WWF:ää sekä ruotsalaista luonnonsuojeluyhdistystä, Naturskyddsföreningen. Olemme myös sitoutuneet turkittomaksi liikkeeksi kansainvälisen Turkiton liike –merkintäjärjestelmän mukaan, ja olemme asettaneet vaatimuksen tavarantoimittajillemme, että kaiken merinovillan on oltava mulesing-vapaata.

Jotta ihmiset voisivat ulkoilla enemmän, tuemme ylpeänä myös järjestöjä kuten Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen ja Adventure Academy.

Jos haluat lukea lisää kestävää kehitystä koskevasta työstämme, voit ladata kestävän kehityksen raportin tästä.

Outnorth on BSCI:n jäsen ja tuottaessamme vaatteita itse, toimimme vain tehtaiden kanssa, jotka tarkastetaan BSCI-standardien mukaisesti. Löydät luettelon näistä tehtaista täältä.

Outnorth tuottaa joitain nahkakenkiä Urberg-tuotemerkillä. Kaikki kenkätehtaat on tarkistettu BSCI-standardien mukaisesti. Nahkatehtaat, joista nämä kenkätehtaat ostavat käyttämänsä nahan, on listattu tässä.

Blank

1% for the Planet

Yksi omista tuotemerkeistämme, Urberg, kuuluu "One Percent for the Planet" -järjestöön. Se on kansainvälinen organisaatio, jonka jäsenten osuus ympäristöasioista on vähintään yksi prosentti vuotuisesta liikevaihdosta. Tehtävänä on "rakentaa, tukea ja aktivoida sellaisten yritysten liitto, jotka ovat taloudellisesti sitoutuneita luomaan terveen planeetan”. Vuonna 2019 lahjoitimme Urbergin kautta 1% kokonaisliikevaihdostamme Ruotsin luonnonsuojeluyhdistykselle ja WWF:lle. Meille on tärkeää huolehtia kauniista luonnostamme, jotta voimme jatkaa siitä nauttimista tulevien sukupolvien ajan.


Blank

Luonnonsuojeluyhdistys

Vuonna 1909 perustettiin Ruotsin suurin, vanhin ja tärkein ympäristöjärjestö eli Ruotsin luonnonsuojelujärjestö. Nyt nähdään, että sadan vuoden työ on tuottanut tuloksia monilla tärkeillä työalueilla: ilmasto, meri, metsä, maatalous ja ympäristömyrkyt. He ovat pelastaneet esimerkiksi muuttohaukan sukupuutolta ja satoja ainutlaatuisia metsiä hakkuilta. Vuonna 2019 Urberg ja Outnorth äänestivät siitä, kenelle antaisimme yhden prosentin osuuden 1% for the Planet- organisaation kautta. Tuolloin Ruotsin luonnonsuojelujärjestö voitti.Blank

WWF

WWF:ää pidetään yhtenä suurimmista kansainvälisistä yksityisistä ympäristö- ja luonnonsuojelujärjestöistä. He työskentelevät projekteissaan pelastaakseen mm. uhanalaisia lajeja, metsiä ja meriä kaikkialla maailmassa. He pyrkivät työskentelemään sekä poliittisella tasolla että kentällä tiiviissä yhteistyössä muiden järjestöjen ja uhanalaisten alueiden lähellä asuvien ihmisten kanssa. WWF toimii yli 100 maassa ja heidän valtavan, maailmanlaajuisen panostuksensa ansiosta olemme päättäneet lahjoittaa kokonaisliikevaihdostamme 1% for the Planet -organisaation kautta.


Sinun täytyy käyttää julkista profiilia voidaksesi hyödyntää kaikki sivuston ominaisuudet. Lähellä!