Maastojuoksukengät

(201 tuotetta)

Polkujuoksu tarkoittaa juoksua metsässä ja maastossa, joka vaatii vahvat, likaantumista kestävät kengät. Siksi trail-kengissä pitää olla parempi kestävyys ja pito kuin tavallisissa juoksukengissä. Meiltä Outnorthilta löydät hyviä trail-kenkiä naisille ja miehille sellaisilta valmistajilta kuten Salomon, Icebug, New Balance ja Adidas.

Tärkeitä asioita ajateltaviksi maastojuoksussa ja kenkien valinnassa

Kun juokset vaikeassa ja epätasaisessa maastossa, on istuvuus erittäin tärkeää, niin ettet astu vinoon ja pahimmassa tapauksessa nyrjäytä jalkaasi. Jos juokset vaikeassa maastossa, on hyvä pito tärkeä ominaisuus valitsemissasi kengissä. Se on ensisijaisen tärkeä useimmissa trail-kengissä. Paino voi myös olla ratkaiseva tekijä johtuen alustasta. Erittäin epätasaisella alustalla voivat kevyemmät kengät olla paremmat, koska korkeat askeleet voivat muodostua rasittaviksi ja muutenkin väsyttäviksi.

Useat trail-kengät ovat vettähylkiviä, esimerkiksi Gore-Texistä valmistetut. Tärkeää on toki se, että vesi tyhjennetään kengistä, jos ne kastuvat, minkä voi kyllä odottaakin tapahtuvaksi maastojuoksussa. Sukkien valinta polkujuoksuun on myös tärkeää. Paras valinta ovat sukat, jotka kuivuvat nopeasti, sillä muuten hiertymien riski kasvaa. Meillä on hyvä valikoima juoksuun sopivia sukkia, älä unohda tutustua niihin.

Näin trail-kengät eroavat tavallisista juoksukengistä

Trail-kenkä on yleensä matalampi ja laskeutuvampi sivusta katsottuna kuin tavallinen juoksukenkä. Se tarkoittaa pienempää tasoeroa kantapään ja varpaiden välissä. Näin kosketus maahan on lähempänä ja jalan nyrjähtämisen riski pienempi. Tämä tarkoittaa heikompaa vaimennusta, mikä tosin tasoittuu siinä, että maastojuoksu tapahtuu useimmiten pehmeämmällä alustalla.

Sinun täytyy käyttää julkista profiilia voidaksesi hyödyntää kaikki sivuston ominaisuudet. Lähellä!