Allak 2 - ID: 15411

HillebergAllak 2

Lisää tietoa

Lisää tietoa tuotteesta:
Hilleberg - Allak 2

Hilleberg Allak on ultrakevyt, yksinkertainen ja täysin itseseisova kupoliteltta. Ihanteellinen vaihtoehto todellista yleistelttaa hakeville.

Hillebergin tavoite Allakin suhteen oli luoda ultrakevyt versio Staika-teltasta, siis täysin itseseisova, ympärivuotiseen käyttöön sopiva teltta, joka on myös äärimmäisen kevyt. Allakissa on samantyyppiset kiinteät absidit ja kolmiputkirakenne kuin Staikassa, mutta se on valmistettu painoa säästävistä materiaaleista. Tuloksena on kahden absidin ja oviaukon teltta, joka painaa ainoastaan 3,3 kg. Allakin kolme telttaputkea ylittävät toisensa kolmessa eri kohtaa, mikä tekee teltasta riittävän vakaan ympärivuotiseen käyttöön niin tuulelle alttiilla tuntureiden lailla kuin suojaisassakin maastossa.

 

Ultrakevyen Kerlon 1200 -ulkokankaan vuoksi Allak ei kuitenkaan ole aivan yhtä vahva kuin ”Kerlon 1800 -serkkunsa” Staika. Kompakti toteutus ja täysin itseseisova rakenne tekevät Allakista ihanteellisen teltan paikoissa, joissa pystytys voi olla hankalaa, kuten kivisessä tai hiekkaisessa maastossa. Teltta sopii erinomaisesti liikkuvaan retkeilyyn, jossa leiripaikka vaihtuu päivittäin. Kupolirakenne ja kolme ristikkäin kulkevaa putkea tekevät Allakista myös riittävän vakaan, jotta sitä voi käyttää perusleiritelttana, ilman päivittäistä valvontaa, ainakin kohtalaisen kovissa sääoloissa.

 

 

Allakin kaksivuotisen kehitysvaiheen aikana siitä on tullut varma valinta kaikille, jotka haluavat itseseisovan teltan vaivattomuuden yhdistettynä ultrakevyeen painoon. Kun Hillebergin omat testaajat ovat olleet epävarmoja siitä, millaisia olosuhteita retkellä on odotettavissa, he ovat valinneet mukaansa Allakin. Melojat rakastavat teltan helppoa pystytettävyyttä lähes maastossa kuin maastossa ja vaeltajat sen vakautta ja tilavuutta suhteessa painoon. Vuorikiipeilijät arvostavat paitsi Allakin itseseisovuutta ja tilavuutta myös sen kantokykyä painavien lumikuormien alla. Pitkät käyttäjät yllättyvät positiivisesti teltan makuutilan reiluudesta.

 

Allakin kupolirakenne on täysin itseseisova, joten myös absidit on sisällytetty itseseisovaan rakenteeseen. Teltta on todella helppo ja nopea pystyttää lyhyiden putkikanavien, koukkujen, samanpituisten putkien ja yhteen liitetyn sisä- ja ulkoteltan ansiosta. Allak vaatii vain vähän pystytystilaa mutta on silti tilava sisältä.

 

Ultrakevyt Kerlon 1200 -ulkokangas ja kolmessa kohdassa ristikkäin kulkevat 9 mm:n putket tekevät Allakista köykäisen painoltaan mutta samalla vakaan ja hyvin lumikuormien painoa kestävän.

 

Teltan voi pystyttää ilman telttakeppejä, mutta vakauden lisäämistä varten kepeille on peräti 12 kiinnikettä – ulkoteltan kuudessa kulmassa sekä neljällä sivulla. Kuusi kaksinkertaisella kiristimellä varustettua telttanarua mahdollistavat teltan ankkuroinnin koviakin myrskyjä varten.

 

Kupolirakenteensa ansiosta Allak on tilava ja korkea sisältä.

 

Kaksi oviaukkoa ja absidia lisäävät käytännöllisyyttä tuntuvasti. Koska absidit ovat samansuuntaiset sisäteltan pitkien sivujen kanssa, varusteisiin on myös helppo ulottua vaikka makuupussista käsin.

 

  • Kahden vastakkaisen oviaukon ansiosta toinen oviaukko voi aina olla tuulensuojassa.
  • Allakin tuuletusjärjestelmä toimii säällä kuin säällä.
  • Sisäteltan kangas päästää hyvin ilmaa lävitseen.
  • Ulkoteltassa on kaksi vettähylkivästä kankaasta valmistettua, vetoketjullista kattoventtiiliä, joita on helppo säätää teltan sisältä. Venttiilit päästävät jonkin verran ilmaa lävitseen myös täysin suljettuina.
  • Molemmissa sisäteltan oviaukoissa suuri, mäkäränkestävällä hyttysverkolla peitetty venttiili, jonka voi sulkea sisätelttakankaalla.
  • Kattoventtiilien suojana on erillinen, sateen ja lumen pysäyttävä kate.

 

Allak-teltan tiedot:

 

Sisäteltan korkeus: 105 cm

Sisäteltan pinta-ala: 3 m²

Absidien pinta-ala: 0,9 + 0,9 m²

 

 

Telttaputkia: 370 cm

Telttaputkien pituus: 3 kpl

Telttakeppejä: 12 kpl

 

Nettopaino: 2,8 kg

Bruttopaino: 3,3 kg

”Nettopaino” tarkoittaa ulko- ja sisäteltan sekä putkien painoa.
”Bruttopaino” on pakatun teltan paino kaikki varusteet mukaan luettuna.

Tuotteen Allak 2 ominaisuuksia:
Henkilömäärä: 2 kpl
Kokonaispaino: 3300 g
Ulkoteltan vesipilariarvo: 5000 mm
Pohjan vesipilariarvo: 15000 mm
Ulkomitat (P x L x K): 235 x 280 x 115 cm
Sisäteltan mitat, max (P x L x K): 225 x 130 x 105 cm
Absidin/eteistilan mitat, max (P x L x K): 225 x 75 x 105 cm
2. absidin/eteistilan mitat, max (P x L x K): 225 x 75 x 105 cm
Sisäänkäyntien määrä: 2
Absidien/etutilojen määrä: 2
Telttakaarten määrä: 3 kpl
Telttakiilojen määrä: 12
Ulkotelttakangas: Nailon
Ulkotelttakankaan paksuus: 30 D
Ulkotelttakankaan pinnoite: Silikoni
Lattiakangas: Nailon
Lattiakankaan paksuus: 70 D
Lattiakankaan pinnoite: Polyuretaani
Sisätelttakangas: Nylon/Polyamidi
Sisemmän telttakankaan paksuus: 30 D
Hillebergin teltat näkivät ensimmäiset päivänvalonsa vuonna 1973. Bo ja Renate Hillleberg lanseerasivat uuden KEB-teltan, jossa oli sekä sisä- että ulkoteltta. Tämä oli aivan uutta 70-luvulla, ja siitä lähtien Hilleberg on ollut johtava korkealaatuisten kevyiden telttojen kehittämisessä ja valmistuksessa. Yli 45 vuoden ajan teltanvalmistaja Hilleberg on erikoistunut yhden asian valmistamiseen taidokkaasti – kaikkein korkeimman laatuisten telttojen ja yömajojen valmistamiseen. Pohjois-Ruotsissa kehitellyt ja suunnitellut Hilleberg-teltat tarjoavat ihanteellisen tasapainon keveyttä, erinomaista vahvuutta ja ilmiömäistä mukavuutta.

Lisää tuotteita merkiltä Hilleberg

Näytä kaikki Kupoliteltat

Selaimesi on juuri nyt yksityisessä tilassa, eikä suosikkiesi tallentaminen tällöin onnistu. Voidaksesi käyttää tätä toimintoa, sulje yksityinen selaustila ja avaa sivumme uudelleen. Sulje!